събота, 18 февруари 2012 г.

Грижа за ноктите

Красивият и поддържан маникюр не остава незабелязан и създава впечатление за стил и красота. За да бъдат ръцете и ноктите красиви, те първо трябва да са здрави и жизнени. Това обаче се оказва сериозен проблем, тъй като стресовото ни ежедневие, лошите хранителни навици и химическите препарати, които използваме в домакинската работа оказват пагубно влияние върху здравето и красотата на кожата и ноктите. Ето защо е необходимо да се прилагат допълнителни грижи, за да можем да се похвалим със здрави, красиви и безупречно поддържани ръце.
Първото и основно правило за здрава кожа и нокти – овлажняване. Поставете крем или лосион с хидратиращи свойства до мивката у дома и след всяко миене нанасяйте хидратанта върху ръцете си. Така ще предотвратите загубата на влага в кожата и ноктите и ще ги подхраните след употребата на  химическите препарати.
Изпиляването на ноктите – то трябва да се извършва много внимателно и нежно. Ако ноктите ви са слаби и чупливи, ако се цепят и не могат да израстат до желаната дължина,то вие се нуждаете от специална пила. Забравете металните и хартиените пили, те не са подходящи за вас. Набавете си керамична или още по-добре – стъклена пила за нокти. Пилете внимателно плочките от края към центъра, без груб натиск.
Допълнителните грижи – продуктите като масло за нокти и заздравител под формата на гланц трябва да станат неразделна част от грижата за маникюра ви. Не нанасяйте лак за нокти ако преди това не сте положили заздравител. Така не само ще подсилите здравината на ноктите си, но и ще ги предпазите от вредното влияние на лака.
Важно е и храненето – поемането на калций, витамини и минерали оказва благоприятно влияние върху растежа и здравината на ноктите. Постарайте се да обогатите менюто си с пресни зеленчуци, ядки и млечни продукти. Ако все пак не можете да поддържате хранителен режим, купете си хранителни добавки или таблетки, съдържащи необходимите вещества.
Не забравяйте, че красотата и здравето са пряко зависими. Не пренебрегвайте вътрешната си хармония, погрижете се за здравето на тялото си, за да излъчвате положителна енергия и да пленявате околните със своите  чар и красота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар