понеделник, 20 февруари 2012 г.

Магията на цветовете


Багрите на седемцветната дъга превръщат заобикалящия ни свят в една прекрасна картина. Всеки един цвят носи скрито послание, което достига до съзнанието ни без да осъзнаваме това. Багрите на дъгата могат да оказват влияние и върху здравето и разположението на духа. Ако познаваме значението на цветовете и посланията, които крият в себе си, можем да общуваме с останалите около нас без думи. Когато общуваме, цветовете на дрехите ни могат да бъдат наши съюзници – да внушават респект, да вдъхват доверие, да показват искреност и доброжелателност, да излъчват настроение. Ето какво говорят за нас цветовете, които носим.
Бяло – символ на почтеност и чистота. Бялото носи послание за невинност, непорочност и добри намерения. На езика на деловото облекло, белият цвят говори за висока ръководна длъжност и висок морал. Ако обичате да се обличате в бяло, то вие сте човек, заслужаващ доверие.
Черно – показва желание за контрол и власт. Това е любимият цвят на властолюбивите хора, които обичат да държат събитията под свой контрол. Черното може да бъде също белег за прикрита същност. В деловия свят, черното е цвета на най-високите управленски постове.
Червено – този цвят носи няколко послания. По-тъмните нюанси говорят за виталност и страст към живота; ярките и наситени нюанси показват агресия и заплаха; розовите нюанси на червеното са носители на чувственост и романтика; оранжевите оттенъци в червения цвят излъчват силна сексуалност и могат да се възприемат като отправена покана. Този цвят ускорява пулса и повишава кръвното налягане.
Жълто – изобретателност и промяна. Този цвят носи послание за ентусиазъм, безгрижие и щастие, но и е белег за лекомислие и наивност. Ако предпочитате по-тъмните тонове на жълтото, това показва, че сте предпазливи и плахи.
Оранжево – създава настроение, чувство за топлина и жизненост. Ако обичате да се наслаждавате на живота и да зареждате околните с позитивната си енергия, това е вашия цвят. Оранжевото зарежда с енергия и повдига настроението.
Зелено – показва спокойствие, затвореност и озлобление. Цветът създава усещане за натуралност и близост до природата. Неподходящ е за делово облекло, защото се асоциира с работническо облекло. Синьо зелените нюанси говорят за неотстъпчивост, гордост, пасивност и неустойчивост на характера.
Синьо – символ на доверие и лоялност. Също като белият цвят, синьото говори за почтеност, добронамереност и надеждност. Ако носите този цвят хората ще ви приемат с доверие. Това е най-подходящия цвят за делово облекло. Синият цвят успокоява духа и понижава кръвното налягане.
Розово – безспорен носител на романтика и невинност. Розовите нюанси говорят за любов, привързаност и вярност.
Кафяво – говори за топлота и човечност, за сърдечност и постоянство. Ако предпочитате различните нюанси на кафявото, то вие сте уверен и спокоен човек с устойчив характер.
Сиво – говори за респект, сериозност и целенасоченост. Нюансите на този цвят са присъщи на делови хора, с натоварен ум, преследващи неотлъчно своите цели. Понякога сивото може да носи меланхолия и затвореност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар