петък, 17 февруари 2012 г.

С минимум продукти - максимум резултат

Преди време работех като автор на публикации към няколко медии, наскоро реших да преровя старите си материали и попаднах на тази много полезна статия, идеална за съвременната работеща жена, която няма много време за гримиране, а и това е чудесен начин да спестите от козметични продукти... Приятно четене!

Били сте цял ден на работното място, а приятелите ви канят да излезете след работа? Няма време за прибиране, поглеждате се в огредалото и - ужас, от сутрешния грим няма и следа. Ами сега? Какво да правите когато не намирате нужните гримове в чантата си? Има начин да излезете от ситуацията - просто използвайте някои от следващите съвети и ще сте винаги подготвени за парти!
Преди всичко - трябва да се погрижите безупречния ви вид да се запази толкова дълго, колкото ви е необходимо. Използвайте винаги основа или крем върху кожата, а когато избирате макиаж - ползвайте дълготрайни формули които не цапат и не се размазват през деня. За есента и зимата - водоустойчивия грим е също толкова нужен колкото през лятото.

Имайте предвид, че по-тежките и плътни форми на макиаж са крайно неподходящи за горещото и влажно лято, защото задушават кожата и създават неприятни усещания. Твърде матиращите субстанции пък са неподходящи за студеното зимно време, тъй като изсушават и без друго дехидратираната от студа кожа. Затова избирайте внимателно козметиката си според сезона - леки гримове за лятото и по-плътни за зимата, и носете в чантата си само тези, които са ви необходими в момента.

Комбинирана палитра Pretty
В действителност за да поддържате свежия си и безукорен вид не е необходим за вземате всички гримове със себе си. Ето как с минимум продукти да постигнете максимум резултат.

Ако не носите пудра, а лицето ви започне да лъщи, попийте го с мека хартиена кърпичка.

Ако носите спирала за мигли, то тя може да се използва и за молив за очи. Достатъчно е да оцветите с туша памучна клечка и да нанесете контура по клепачите.

Ако носите сенки за очи, те също могат да ви послужат като молив за очи – сгънете хартиена кърпичка, така че да се получи връхче. Потопете го в сенките и нанесете непосредствено над миглите.  Още по-добре купувайте си сенки от тип мокри и сухи - така ще имате лек грим за през деня и очна линия или плътен грим за вечерта в един продукт.

Ако носите руж, можете да го използвате и като сенки за очи. Нанесете го по целия клепач. Излишното количество ще падне само и цветът ще се задържи само върху най-изпъкналата част на клепача.  Ако ружът е с твърде червеникав оттенък не го ползвайте за очи, защото ще изглеждат зачервени и уморени.

Ако носите червило, в никакъв случай не го използвайте за руж или сенки за очи. Някои червила съдържат пигмент, които при контакт с ярка слънчева светлина могат да оставят за дълго неотстраними пигментни петна по кожата.

Прозрачния гланц за устни може да се нанася върху скулите и на слепоочията – така се получава приятен и съблазнителен блясък.  Не прекалявайте със блясъка обаче, особено ако имате комбинирана или мазна кожа.

Възползвайте се от многофункционалните продукти – очи, устни, скули. Те могат да бъдат под формата на стик, в течна или в компактна форма. Така ще поправяте грима си по-бързо, а и тоновете върху лицето ви ще си отиват идеално.

За да не носите навсякъде шишенцето с любимия ви парфюм, използвайте мокри ароматизирани кърпички за да се освежават и парфюмирате по всяко време.  Сухият парфюм също е добра идея, но за съжаление твърде малко производители предлагат тази форма на продукта.

В зависимост от това какъв грим използвате най-често, вземете със себе си най-много два-три продукта - не препълвайте допълнително и без друго изобилстващата от всякакви неща дамска чанта. 
Вече сте готови за многобройните забавления, за които се сетите след работа...

Няма коментари:

Публикуване на коментар