понеделник, 20 февруари 2012 г.

Посрещнете празничната вечер в злато


Отново наближава празникът на всички дами – Осми март. Както всяка година, неизменно възниква и въпроса “Как да изненадаме близките си с нов външен вид на празника?” Забравете ежедневния лек грим и окъпете празничната нощ в злато.

Гримът започва с нанасянето на лек хидратиращ крем, за овлажняване на кожата и по-дълго запазване на макиажа. След като попие крема, продължете с нанасянето на лек фон дьо тен – най-добре си набавете такъв, с отразяващ светлината ефект. Така цялата вечер от лицето ви ще струи светлина и положителна енергия. Изсветлете участъците от Т-зоната /челото, областта под очите и носа, центъра на брадичката/ с помощта на по-светъл фон дьо тен или блед коректор. Нанесете малко златисто бежов руж на скулите.

Очертайте устните със светлокафяв или златист молив. За да се задържи по-дълго цвета, оцветете целите устни с молив. Нанесете златисто червило – с нюанс по желание – по-розово или кафяво. Има и яркочервени червила със златен блясък. Изберете най-подходящото за вас. Попийте със салфетка и нанесете пак. Ако искате устните да са блестящи, покрийте червилото с гланц, но това ше намали трайността. В този случай носете със себе си гланц и периодично обновявайте блясъка.

Очите са огледалото на душата – те трябва да блестят и да привличат погледите на околните. Покрийте клепачите със златни сенки, като минете леко и под окото и във вътрешния ъгъл. Ако сенките, които използвате не са с наситен цвят, нанесете по-плътен слой. За по-дълготраен ефект, използвайте златиста очна линия и над нея нанесете сенките. След това леко очертайте с кафяв молив края на окото. Довършете като нанесете черна спирала и старателно подредите горните и долните мигли. За по-екстравагантет и младежки вид, прокарайте по веждите четчица, потопена в гел със златен брокат. Можете и да използвате брокатена спирала върху черната .

Естествено, маникюрът трябва също да е в златисти отблясъци. Ако нямате или не обичате изцяло златист лак, лакирайте ноктите в любимия си цвят и нанесете върху него един пласт златен брокатен лак. Акрилните камъчета, или кристали Swarovski за вграждане в маникюра са идеални за празничен маникюр.

Не забравяйте да се облечете подходящо – на този вид грим отиват всички кафеви, жълти и златисти нюанси. Той е подходящ както за блондинките, така и за брюнетки и червенокоси жени.

Бижутата също трябва да са в златисто, но не прекалявайте с тях. Сложете тънка верижка с фигурка и висящи обици. Заредете се с много положителна енергия и със сигурност ще бъдете звездата на вечерта.


Няма коментари:

Публикуване на коментар