Днес ще споделя с вас една от любимите ми рецепти за бързо, вкусно и изискано ястие!
Вкусотиите с пилешко месо са универсални и са подходящи за
всеки повод. В комбинация със сметана, гъбки и синьо сирене, пилето се превръща
в една наслада за сетивата, за която често ще си спомняте.
Ето и необходимите
продукти:
500 гр. пилешко филe
500 гр. Готварска сметана – неподсладена
200 гр. Синьо сирене
200 гр. Печурки
300 мл бяло вино
Сол, олио, черен пипер, кориандър, соев сос, пикантина или
друга лютива подправка/ако обичате по-пикантни ястия/
Започваме с подготовката на месото - можете да използвате
както пилешки гърди, така и да обезкостите бутчета или цяло пиле. Не ползвайте
обаче кожичките и костите – ястието ще губи от изтънчения си вкус
Нарежете пилето на хапки, сложете го в купа и добавете 100
мл бяло вино, малко олио, черен пипер и Пикантина, малко сол, соев сос и
объркайте добре сместа. Може да добавите малко прясно изцеден сок от лимон,
чубрица или други подправки, които обичате, но не е задължително. Оставете в
хладилника поне за половин час за да може пилето да поеме вкусовете на подправките.
Когато месото е готово, изсипете го в сгорещена тенджера да
се запечата без да добавяте мазнина, в маринатата има олио и няма нужда от
добавяне. Разбърквайте от време на време за да не загори, течността трябва да
се изпари и да останат само златистите хапки месо. Добавете гъбките, измити и
нарязани. Когато омекнат и те, налейте сметаната и добавете нарязаното на
дребно синьо сирене. Сиренцето се разтапя от температурата и се смесва със
сметаната и останалите съставки. Добавете кориандър и черен пипер на вкус,
малко сол и налейте останалото бяло вино. Оставете да покъкри и… готово!
По желание готовото ястие може да се поръси с нарязан на дребно магданоз, или да се добави топка картофено пюре в чинията. Аранжирайте по свой вкус и превърнете ежедневното хранене в празник!
По желание готовото ястие може да се поръси с нарязан на дребно магданоз, или да се добави топка картофено пюре в чинията. Аранжирайте по свой вкус и превърнете ежедневното хранене в празник!
Ех, всичко е перфектно- направо за списание.
ОтговорИзтриване